Deputatii juristi reduc pragul de prezenta la referendum [1]

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat marti raport de adoptare proiectului de lege prin care se reduce pragul de prezenta la referendum, in forma adoptata de Senat

.

Reducerea pragului electoral pentru referendum este tot mai aproape de a deveni realitate. Dupa ce modificarea legii referendumului a fost aprobata in Senat, aceasta este aproape de a fi incuviintata si de Camera Deputatilor, dupa ce Comisia Juridica a dat raport de adoptare, conform anuntului facut de secretarul acestui for, Gabriel Andronache, informeaza Agerpres.

Initiativa legislativa care modifica legea referendumului prevede reducerea pragului de prezenta la acest tip de scrutin de la 50% la 30%, dar si introducerea conditiei votului a 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor.

Proiectul de lege care a fost adoptat deja de Senat a fost initiat de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Bogdan Ciuca si va intra miercuri in plenul Camerei Deputatilor.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mai 2013 - 06:23
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41113&titlu=Deputatii_juristi_reduc_pragul_de_prezenta_la_referendum