Cu Bica la „Mititica”. Fosta sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, arestata 30 de zile [1]

taguri: bica, dumitrean, arest, dna

Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean a fost arestata preventiv, in timp ce Oana Vasilescu, fost vicepresedinte al institutiei, va fi cercetata in libertate sub control judiciar, in dosarul Alinei Bica (n

.n. – care a ajuns sambata dupa gratii), potrivit unei decizii luate marti de instanta suprema. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la un complet ierarhic superior al aceleiasi instante.

Fosta sefa a ANRP a fost ridicata, luni, de politisti si dusa cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru audieri in dosarul in care fosta sefa a DIICOT Alina Bica este suspecta in legatura cu acordarea unor despagubiri ilegale de peste 61 de milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, Crinuta Dumitrean nu a putut fi audiata pana in prezent, intrucat a fost plecata din tara. Totodata, procurorii i-au audiat, luni, pe deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si pe Oana Vasilescu, fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, ale caror depozitii nu au putut fi luate pana acum, deoarece si ei au fost plecati din tara. Crinuta Dumitrean si Alina Bica au actionat concertat si s-au sustinut una pe cealalta in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, iar activitatea acestora si a celorlalti sapte membri ai comisiei a fost „abuziva, infractionala”, potrivit procurorilor DNA.

„Tun” de 60 milioane de euro

Ancheta procurorilor vizeaza un „tun” imobiliar din 2011, cand Alina Bica era secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisiei din ANRP care a aprobat despagubirile. Fosta sefa a DIICOT esta acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a aprobat plati supraevaluate la peste 60 milioane de euro catre Gheorghe Stelu, pentru un teren de 13 hectare din zona lacului Plumbuita. Stelu cumparase de la un anume Dino Sinigalia, in 2010, drepturi litigioase pentru respectivul teren. Pentru a intelege contextul, procurorii anticoruptie precizeaza ca despagubirile acordate in acest dosar sunt mai mari decat totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011. Pentru inlesnirea aprobarii de catre comisia din ANRP a dosarului lui Gheorghe Stelian, Alina Bica ar fi primit, prin interpusi, un teren in Snagov, pe care ulterior l-ar fi vandut, iar o parte din bani ar fi ajuns la Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea. DNA confirma ca numele lui Dorin Cocos apare in dosarul in care este cercetata Alina Bica. El a cerut 10 milioane de euro pentru a interveni „pe langa factori de decizie din cadrul ANRP” in vederea solutionarii dosarului lui Stelu.


Publicat de : ---
Data publicrii: 26 Noi 2014 - 05:52
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41924&titlu=Cu_Bica_la_aMititicaa__Fosta_sefa_ANRP__Crinuta_Dumitrean__arestata_30_de_zile