Ponta: Sper sa avem o solutie din partea CCR privind bugetul [1]

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la inceputul sedintei de Guvern, ca asteapta o solutie din partea Curtii Constitutionale referitoare la contestatia depusa de liberali cu privire la bugetul pe 2015

.

"Astazi se discuta la CCR contestatia PNL privind bugetul. Sper sa avem o solutie si de la 1 ianuarie sa intram in noul buget. Altfel, stam cu 1/12 din bugetul pe 2014 si nu putem aplica masurile prevazute in noul buget", a spus Ponta.

Curtea Constitutionala discuta luni sesizarea PNL privind bugetul de stat pe anul 2015.

Proiectul a fost aprobat pe 21 decembrie de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului cu 339 voturi pentru si 141 impotriva.

Ulterior, deputatul liberal Eugen Nicolaescu a informat ca grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor contesta la Curtea Constitutionala bugetul de stat pe anul 2015. "Avem doua argumente: principiul legalitatii si principiul respectarii angajamentelor internationale", a spus Nicolaescu, in plenul Parlamentului.

Acesta a mai precizat ca opozitia a votat impotriva bugetului propus pentru 2015, pentru ca acesta "in loc sa lupte impotriva coruptiei, stimuleaza coruptia".


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Dec 2014 - 05:39
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=42902&titlu=Ponta__Sper_sa_avem_o_solutie_din_partea_CCR_privind_bugetul_