Presedintele italian Giorgio Napolitano a demisionat de la conducerea tarii [1]

taguri: presedinte, italian, giorgio, napolitano, demisioneaza, conducere, tara, varsta, 89, an

Presedintele italian Giorgio Napolitano, in varsta de 89 de ani, a demisionat miercuri, de la conducerea tarii, a anuntat presedintia Republicii intr-un comunicat de presa

.

Giorgio Napolitano "a semnat in aceasta dimineata, la ora 10.35 (11.35 ora Romaniei) actul de demisie. Secretarul general al presedintiei (...) va comunica oficial (demisia) presedintilor Senatului, Camerei Deputatilor si Consiliului de Ministri", se arata in comunicatul citat.

Reales in aprilie 2013 in lipsa unui acord in Parlament cu privire la un alt candidat, Giorgio Napolitano nu si-a ascuns niciodata intentia de a demisiona inainte de incheierea celor sapte ani de mandat, in 2020.

Dupa demisia sa oficiala, Parlamentul se va reuni in decurs de 15 zile in sesiune comuna, cu membrii Senatului, Camerei Deputatilor si 58 de delegati regionali, pentru alegerea noului presedinte.


Publicat de : ---
Data publicării: 15 Ian 2015 - 05:45
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43167&titlu=Presedintele_italian_Giorgio_Napolitano_a_demisionat_de_la_conducerea_tarii