Rudel Obreja, fostul sef al FRB, audiat de procurorii DNA [1]

Autor: Cristina Stefan

Fostul sef al Federatiei Romane de Box (FRB) a fost adus, luni la amiaza, la sediul DNA

. Masura vine dupa ce, in aceasta dimineata, procurorii au facut perchezitii la locuinta lui Rudel Obreja.

 

La intrarea la audieri, in jurul orei 14.20, fostul presedinte al federatiei de Box a insistat ca a respectat legea in tot ceea ce a insemnat organizarea celebrei gale ce a avut loc in vara anului 2011. “Tot ce am facut in Gala Bute a fost legal”, a sustinut Rudel Obreja.

Raspunzand unei intrebari in acest sens, Obreja a explicat si motivul pentru care nu a fost organizata o licitatie in acest caz. “Toate sumele au fost luate prin banca si sunt toate (luate-n.r) legal. Nu trebuia licitatie pentru ca era o singura societate in lumea asta care avea exclusivitate pentru tot ce insemna Gala Bute”, precizase fostul sef al FRB, cu scurt timp inainte, mai exact in momentul in care s-a urcat in duba oamenilor legii, pentru a fi dus la audieri.

Procurorii anticoruptie au suspiciuni privind savarsirea unor posibile fapte de coruptie in legatura cu organizarea evenimentului sportiv.  DNA a cerut, luni, aviz pentru incuvintintarea inceperii urmaririi penale a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii si Turismului, in perioada decembrie 2008-februarie 2012, actualmente deputat  PMP.

Udrea este suspectata de “abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite”, dupa cum precizeaza procurorii intr-un comunicat.

O cerere similara a fost inaintata, de DNA, si in cazul ex-ministrului Economiei, Ion Ariton, actualmente senator.


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Feb 2015 - 04:17
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43797&titlu=Rudel_Obreja__fostul_sef_al_FRB__audiat_de_procurorii_DNA