„Poate fi o voce de femeie sau de barbat, pot fi alternative”. Motivul pentru care Remus Cernea a depus o plangere la seful Camerei. AUDIO [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

„Desigur ca avem foarte multe probleme, dar exista si chestiuni aparent de detaliu care au relevanta lor

. Una dintre acestea este aceasta alarma pe care o puteti auzi acum, o alarma care are o intensitate ridicata, care consta intr-un sunet destul de iritant, alarma prin care parlamentarii sunt invitati sa intre in sedinta de plen”, a spus Cernea.

El a precizat ca utilitatea unei astfel de alarme este evidenta si ca e important sa existe un astfel de semnal.

„Insa, cred ca acest semnal este exagerat de intens, iar zgomotul produs este unul iritant, ma tem ca se apropie de limita maxima admisa de 35 decibeli permisa in spatii inchise”, a spus Cernea.

El a aratat ca a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei prin care solicita un al tip de alarma, respectiv un alt mod de a-i anunta pe parlamentari sa intre in sedinta de plen, care sa nu irite nici pe parlamentari, nici pe jurnalisti, nici pe cei care lucreaza in aparatul administrativ si care sunt„siliti” sa „suporte” in fiecare zi cu sedinta de plen acest zgomot.

„Ar trebui sa fie un sunet sau un indemn spus, o voce care sa spuna «Va invitam la sedinta de plen». Poate fi o voce de femeie sau de barbat, pot fi alternative, ca tot am vorbit de egalitatea de gen. Ar face o impresie buna si pentru oricine vine sa viziteze Parlamentul”, a spus Cernea.

El a aratat ca a auzit prima data aceasta alarma cand a devenit deputat, in 2012.

Aceasta alarma, la care a facut referire Cernea, este folosita la Camera Deputatilor cu scopul de a invita deputatii sa intre in sala de plen.

Zgomotul produs se aude cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma este folosita, uneori, cateza minute, dar exista si cazuri cand functioneaza si cateva zeci de minute, in situatii in care rezenta deputatilor in plen e considerata imperativa.

Aceasta alarma exista doar la Camera Deputatilor, Senatul neavand un astfel de sistem de invitare a senatorilor in plen.

Dupa declaratiile sustinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarma a fost redus.

Citeste si Curtea de Apel a anulat raportul ANI privind incompatibilitatea lui Remus Cernea Citeste si Remus Cernea, declarat incompatibil de ANI Citeste si Remus Cernea, in dialog cu Lucian Mindruta, despre Piata Universitatii, la "Schimba vorba"
Publicat de : ---
Data publicrii: 12 Feb 2015 - 05:23
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44354&titlu=aPoate_fi_o_voce_de_femeie_sau_de_barbat__pot_fi_alternativea__Motivul_pentru_care_Remus_Cernea_a_depus_o_plangere_la_seful_Camerei__AUDIO