Deputatul Niculae Mircovici, condamnat definitiv la sase luni inchisoare cu suspendare [1]

Deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat - Romania, a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese

.

Un complet de cinci judecatori de la Curtea suprema i-a respins lui Niculae Mircovici apelul si a mentinut decizia instantei de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese.

Niculae Mircovici a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General in martie 2014, ancheta fiind deschisa in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Niculae Mircovici a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia sotia sa a fost angajata in perioada 5 ianuarie 2009 — 15 iunie 2010 in functia de referent in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 35, Timis.

De asemenea, Niculae Mircovici a incalcat dispozitiile art. 253 (1) din Codul Penal al Romaniei, intrucat a avizat contractul individual de munca incheiat de sotia sa cu Camera Deputatilor, decizie in urma careia sotia a realizat un venit net in suma totala de 20.387 lei. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Feb 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44889&titlu=Deputatul_Niculae_Mircovici__condamnat_definitiv_la_sase_luni_inchisoare_cu_suspendare