Bogdan Ciuca: Votul din plenul Camerei pentru incuviintarea arestarii Elenei Udrea a respectat prevederile constitutionale [1]

taguri: bogdan, ciuca, vot, plen, camera, incuviintare, arestare, elena, udrea, respecta, prevedere, constitutionala

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat, ca votul dat luni in plenul Camerei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PMP Elena Udrea a respectat prevederile constitutionale si ale Curtii Constitutionale (CCR)

.

Citeste si: Avocat Elena Udrea: Votul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva nu este valabil. Nu a fost implinita majoritatea!

„Comisia juridica si Parlamentul a aplicat procedurile legale in vigoare intr-un mod corect. Nu as vrea sa intru acum intr-un subiect care tine cumva de apararea doamnei Udrea si nu vreau sa sugerez eu solutii nimanui. Ceea ce va pot spune este ca atat deciziile Curtii Constitutioanale, cat si Constitutia ca atare, respectiv articolul 76 au fost respectate. Apararea, evident este dreptul domniilor lor sa gaseasca solutii, nu vreau sa le comentez. Ceea ce va pot spune este ca cel putin Comisia juridica si plenul Camerei au mers pe deciziile Curtii Constitutionale si normei constitutionale prevazute de articolul 76", a precizat deputatul Bogdan Ciuca.

Acesta a mai afirmat ca nu vrea sa intre "intr-o polemica" sa nu para ca este impotriva sau pentru "colega" sa.

„Comisia a respecatat atat drepturile celor implicati, cat si prevederile constitutionale si deciziile Curtii Constitutionale, care sunt mai presus de orice alta discutie.Articolul 76 aliniatul 2, care stabileste ca cvorumul, hotararile se iau cu majoritatea celor prezenti, majoritate simpla. Asa spune Constitutia, nu vreau sa intru in subiect, pentru ca asta este deja un subiect in dosar, ei ataca pe fond”, a afirmat presedintele Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciuca. 


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Feb 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44916&titlu=Bogdan_Ciuca__Votul_din_plenul_Camerei_pentru_incuviintarea_arestarii_Elenei_Udrea_a_respectat_prevederile_constitutionale