DNA cere incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Ochi [1]

Autor: C

. S.

Un alt deputat a intrat in vizorul DNA, drept urmare procurorii anticoruptie cer in cazul sau aviz din partea Parlamentului in vederea incuviintarii retinerii si arestarii preventive. Este vorba despre social-democratul Ion Ochi, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.

 

Procurorii anticoruptie il suspecteaza pe deputatul PSD de luare de mita si “abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”. Ca urmare, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a formulat marti dimineata o cerere care, insotita de referatul cauzei, a fost trimisa procurorului general Nitu, care, la randul sau urmeaza sa sesizeze minixtrul Justitiei, pentru a cere Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Ion Ochi.

Procurorii sustin, printre altele, ca in a doua jumatate a anului 2011, Ochi, la vremea respectiva vicepreseinte al CJ Brasov, ar fi convenit cu Nica Cristian Dorin, director al unei societati comerciale, care este, la randul sau cercetat in acest dosar, aflandu-se sub control judiciar, ca firma acestuia din urma sa execute lucrari de reparatii  la un drum judetean, DJ 112D, intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului. “Prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat)”, noteaza procurorii DNA.

sursa foto: newsbv.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Apr 2015 - 05:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46226&titlu=DNA_cere_incuviintarea_retinerii_si_arestarii_preventive_a_deputatului_Ion_Ochi