Voicu: Modificarile la Codul Penal nu ar trebui facute. Nu este corect ca parlamentarii sa-si angajeze rudele [1]

"Dezbaterile din Comisia juridica cu privire la modificarea Codului Penal au fost amanate, e un lucru bun

. Cred ca aceste modificari nu ar trebui facute", a spus Voicu, intrebat in legatura cu modificarile la Codul Penal referitoare la conflictul de interese.

Intrebat despre posibilitatea ca parlamentarii sa-si angajeze rudele, Voicu a raspuns: "Chiar daca nu ar fi ilegal, eu as fi impotriva pentru ca nu este corect fata de contribuabili".

Comisia juridica Comisia juridica a Camerei a amanat, marti, dezbaterea pe proiectul de lege privind modificarea Codul penal referitor la conflictul de interese, potrivit caruia se inlocuia in Codul Penal conflictul de interese cu "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane".

Proiectul de lege modifica articolele 301 si 308 din Codul penal si a fost depus la Camera Deputatilor pe 1 aprilie, dupa ce a fost adoptat tacit de catre Senat. Acesta este initiat de 5 parlamentari printre care deputatii Marton Arpad (UDMR), Ion Marocico (minoritati) si Aurelian Ionescu (PC-PLR).

Initiatorii au propus acest proiect dupa ce decizii ale instantelor au condamnat cu suspendare mai multi parlamentari si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare.

Presedintele Iohannis precizeaza ca urmareste "cu atentie si preocupare" procesul legislativ din Parlament privind intentia de a modifica prevederi ale Codului Penal in materia conflictului de interese, aratand ca nimeni nu poate favoriza membri ai propriei familii in exercitarea functiilor publice.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mai 2015 - 05:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47142&titlu=Voicu__Modificarile_la_Codul_Penal_nu_ar_trebui_facute__Nu_este_corect_ca_parlamentarii_sa_si_angajeze_rudele