Deputatii nu au putut adopta proiectul privind investitiile in irigatii. Dragnea: Se impune o randuiala in grupul PSD si in coalitie [1]

OUG 79/2103 reglementa prevederi din cadrul Legii imbunatatirilor funciare, insa in Parlament deputatii au adus, la solicitarea Guvernului, mai multe amendamente privind sistemul national de irigatii, printre care si investitii de circa 1 miliard de euro in urmatorii 5 ani in acest domeniu

.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara, in timpul dezbaterilor din comisii asupra acestei legi, ca pana in anul 2020 va trebui reabilitata intreaga infrastructura de irigatii.

Legea a fost supusa votului plenului Camerei Deputatilor, insa nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru o lege organica, respectiv jumatate din numarul total al deputatilor. Din acest motiv, legea nu a putut fi adoptata si a ramas sa fie rediscutata ulterior, cel mai probabil sesiunea urmatoare.

PNL s-a abtinut la vot, acuzand neclaritati in text cu privire la modalitatea in care sunt alocati banii, iar foarte multi parlamentari ai coalitiei au lipsit la sesiunea de vot.

Legea a trecut deja de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa vot, ca Executivul va lua in calcul emiterea unei alte ordonante de urgenta care sa contina prevederile din amendamentele aduse in Parlament.

Dragnea: In grupul PSD si in coalitie se impune o randuiala

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte suparat" pe deputatii partidului pentru ca au lipsit in numar mare de la votul privind investitiile in agricultura, spunand ca, daca s-ar fi votat pensiile speciale, probabil n-ar fi absentat, si in grup se impune "o randuiala".

"A dat foarte prost, ca sa discutam cinstit. Este o lege de o importanta extraordinara. (...) Faptul ca parlamentarii nostri nu au fost prezenti la aceasta lege este o vina a noastra, a tuturor, a celor care conducem partidul, a celor care conduc Camera Deputatilor, a celor care sunt lideri de grup, a celor din comisii", a spus Dragnea, miercuri, dupa ce Camera Deputatilor nu a reusit sa adopte proiectul privind aprobarea unor investitii de un miliard de euro in sistemul national de irigatii.   Intrebat daca se impun sanctiuni printre cei vinovati, Dragnea a raspuns negativ. "Se impune o randuiala in grupul parlamentar al PSD si, in general, in coalitie. Eu am pus o intrebare, si nu o pun cu rautate, dar mi-e foarte greu sa ma abtin: daca astazi era in plen votul pentru pensiile parlamentarilor, erau absenti? Eu cred ca nu. (...) Sunt foarte suparat" a spus acesta, precizand ca alesii "s-au jucat" cu soarta fermierilor.   Mai mult, Dragnea s-a aratat deranjat si de faptul ca liberalii s-au abtinut de la vot.
Publicat de : ---
Data publicării: 01 Oct 2015 - 05:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49635&titlu=Deputatii_nu_au_putut_adopta_proiectul_privind_investitiile_in_irigatii__Dragnea__Se_impune_o_randuiala_in_grupul_PSD_si_in_coalitie