George Scutaru, fost consilier prezidential, ramane sub control judiciar [1]

Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri, ca fostul consilier prezidential George Scutaru sa fie judecat in continuare sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de spalare de bani

.

George Scutaru este sub control judiciar Foto: sansanews.ro

George Scutaru a fost trimis in judecata de DNA pe 28 septembrie, alaturi de Dan Motreanu si Ana Maria Schaer, administrator al unei societati comerciale, intr-un dosar privind mita pentru finantarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, in anul 2008, presedintele CJ Buzau, Cristinel Bigiu (denuntator in dosar), a primit 700.000 de euro mita de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, in schimbul acordarii sprijinului acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Banii au fost impartiti cu George Scutaru (deputat si presedinte al organizatiei PNL Buzau la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, si Dan Motreanu (secretar general al PNL si deputat de Calarasi), care a luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor PNL.

DNA sustine ca George Scutaru a folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpara prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, detinuta de cetateanul chinez Chen Lidong.

Firma cetateanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de imbracaminte aduse din China, inscriptionate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu maneca lunga, jachete de iarna, caciuli si sorturi.

Procurorii mai noteaza ca George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal "monitorizare presa", pentru a finanta ilegal campania electorala a PNL din 2008, prin incheierea de contracte fictive si efectuarea unor operatiuni bancare succesive.


Publicat de : ---
Data publicării: 01 Oct 2015 - 05:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49651&titlu=George_Scutaru__fost_consilier_prezidential__ramane_sub_control_judiciar