Procurorii DNA dau lovitura decisiva: Elena Udrea, holding de coruptie cu magnatul Buzaianu [1]

Autor: Andrei Coman

Elena Udrea e la un pas de a ajunge iar in arest preventiv, dupa ce DNA a cerut retinerea si arestarea sa intr-un nou dosar penal in care deputatul este acuzat, printre altele, de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani

. Practic, Udrea este suspectata ca a luat o spaga de cinci milioane de dolari de la un om de afaceri pentru energie ieftina, dar si ca a intrat ilegal in posesia unei vile situate in Eforie Sud.

 

Elena Udrea ajunge astazi din nou la mana Parlamentului care va decide asupra cererii de arestare formulata de DNA

Afaceristul in cauza este nimeni altul decat ?baiatul destept din energie? Bogdan Buzaianu care, alaturi de Radu Budeanu, fostul patron Cancan, si Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, reprezinta ?crema? noului dosar deschis pe numele Elenei Udrea. Si, surpriza, sau nu, Udrea a fost servita procurorilor de fostul sot, Dorin Cocos, care a povestit in detaliu cum si prin cine l-a stors fosta consoarta pe Buzaianu de bani. Declaratiile lui Cocos au fost completate de cele ale Anei Maria Topoliceanu, fosta cea mai buna prietena a Elenei Udrea.

Cat il costa pe Buzaianu energia ieftina

?Baiatul destept? Bogdan Buzaianu este implicat in noul dosar prin care procurorii vor sa o arunce dupa gratii definitiv pe Elena Udrea

Potrivit documentelor prin care DNA solicita Camerei Deputatilor retinerea si arestarea preventiva a deputatului Elena Udrea, faptele legate de pretinderea si primirea unor foloase necuvenite au legatura cu exercitarea influentei in legatura cu derularea contractului de vanzare-cumparare de energie dintre SC Hidroelectrica SA si o societate comerciala. “In vara anului 2010, in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si membru al Guvernului, avand influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare-cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA”, arata DNA. Astfel ca, Udrea ar fi primit de la afaceristul in cauza, respectiv Bogdan Nicolae Buzaianu, suma de 3,8 milioane de dolari.

Cum a ajuns Udrea sa controleze Capital si Evenimentul Zilei

Pe langa cele 3,8 milioane de euro, Udrea a mai primit de la cel cu care spune ca este in razboi deschis inca din 2005 si o creanta de 900.000 de euro, pe care una din firmele controlate de Buzaianu o detinea la SC Editura Evenimentul si Capital SRL, sustin surse judiciare. “In anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creantei de 900.000 de euro, primita cu titlu gratuit de la omul de afaceri, ii solicitase unei persoane sa incheie un contract de novatie cu schimbare de creditor pe o firma a respectivei persoane. De asemenea, ulterior,  pentru a ascunde ca este beneficiarul real al pachetului de actiuni la societatea cu activitate in mass media, i-a solicitat unei alte persoane sa incheie actele aferente tranzactiei in numele sau si sa efectueze platile aferente prin creditarea societatii, disimuland astfel provenienta sumei de circa 700.000 de euro, aferenta platilor efectuate pentru societatea mass media si ascunzand astfel ca este adevaratul proprietar al creantei ce a facut obiectul novatiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanta”, a mai aratat DNA.

Subtilizarea vilei fratelui lui Traian Basescu

Intr-o alta situatie, procurorii spun ca Elena Udrea ar fi trecut o vila din Eforie in patrimoniul privat, prin operatiuni de spalare de bani. ?Cu privire la infractiunile de instigare la abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii de avere, fapte in legatura cu scoaterea activului <<Vila Sabarel>> din Eforie Sud (suprafata utila de 700 mp) din patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA, vanzarea la un pret sub valoarea de piata a terenului aferent imobilului (386 mp), lucrarile de renovare la imobilul Vila Sabarel, cumpararea si intabularea activului Vila Sabarel si a terenului aferent pe SC Romlit Spectrum SRL, pentru a ascunde beneficiarul real si pentru a evita justificarea resurselor financiare?, spun procurorii DNA. Potrivit unor surse, Vila Sabarel ar fi apartinut fratelui lui Traian Basescu, Mircea Basescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Oct 2015 - 05:41
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50007&titlu=Procurorii_DNA_dau_lovitura_decisiva__Elena_Udrea__holding_de_coruptie_cu_magnatul_Buzaianu