Un deputat cere desfiintarea inspectoratelor scolare judetene [1]

Oricate schimbari s-au facut in invatamant, inspectoratele judetene si-au pastrat rolul! De la inspectii, rapoarte in urma unor scandaluri sau organizarea examenelor nationale

. Un parlamentar vrea sa desfiinteze aceste structuri pentru a le depolitiza si descentraliza! Ministrul Educatiei spune ca ar fi o catastrofa, dar alti specialisti din sistem spun ca ar trebui regandit rolul acestor inspectorate.

Deputatul independent Cornel Comsa vrea ca de inspectie scolara sa se ocupe Agentia pentru Asigurarea Calitatii din subordinea Ministerului Educatiei.

Unele atributii ale inspectoratelor vor trece la compartimente de specialitate in cadrul primariilor sau sau consiliilor judetene.

Initiatorul propune ca fiecare unitate de invatamant sa organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de profesor. Directorii ar uma sa fie alesi prin concurs organizat prin Consiliul de Administratie.

Insptectoratele scolare judetene organizeaza examenele nationale, gestioneaza titularizarea profesorilor si ocuparea posturilor in invatamant.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Oct 2015 - 05:44
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50055&titlu=Un_deputat_cere_desfiintarea_inspectoratelor_scolare_judetene