Basescu, despre Udrea: N-am primit nicio informatie ca ar fi intr-un anturaj nepotrivit [1]

Autor: C

. S.

Traian Basescu afirma ca, in perioada in care a fost lider la Cotroceni, in atentia sa nu au ajuns informatii conform carora Udrea ar face lucruri nelegale.

 

In conditiile in care afirma ca nu crede sa se puna problema unei confuzii, la urne, in privinta votului dat de parlamentari in privinta cererilor DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Elenei Udrea, ci ca e de parere ca mai degraba alesilor “li s-a parut ca e prea mult”, mai ales ca era vorba de ipoteza trimiterii in spatele gratiilor, pentru a treia oara, a unei femei, Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca nu ar avea motive sa nu o sustina si in continuare pe fosta sefa a PMP, cum a facut-o sipana acum, de la momentul in care s-a aflat ca a intrat in vozrul procurorilor DNA.

“Cat am fost presedinte n-am primit nicio informatie ca doamna Udrea ar fi intr-un anturaj nepotrivit sau ca ar face lucruri ilegale. Imi aduc aminte perfect de o informatie, nu-mi mai aduc aminte daca a primit-o si ea, care era o radiografie a sistemului de spagi din ministerul domniei sale”, a precizat Traian Basescu, seara trecuta, la postul B1 TV, amintind un singur nume – cel al afaceristului Adrian Gardean.

“Era vorba de Gardean si multe alte firme cu probleme si niste functionari din minister. Stiu ca am pus mana pe telefon si am vorbit cu dansa. Stiu ca i-a dat afara”, a conchis Basescu.

Cat priveste situatia aparuta, seara trecuta, in privinta votului dat in plenul Camerei,  in urma caruia, dupa indelungi asteptari, s-a aflat ca deputatii au decis ca Udrea poate fi retinuta, insa nu si arestata preventiv, fostul presedinte a admis ca a urmarit ceea ce s-a intamplat, dar ca nu crede ca s-a pus problema confuziei unor urne, cum s-a vehiculat, si a oferit o cu totul alta explicatie, in privinta unui aspect ce tine, mai degraba, de latura umana. “Nu poti sa confunzi urnele. (…) In niciun caz nu a fost confuzie. A fost o vointa a Parlamentului, in opinia mea, a majoritatii ramase la vot. (…) Probabil si majoritatii parlamentarilor li s-a parut ca e prea mult. (…) Daca ar fi fost la a doua solicitare, probabil ca o executau fara sa clipeasca, pentru ca Udrea e departe de a fi un politician simpatizat. (…) Cred ca s-au uitat si la celalat aspect, parca e prea mult pentru o femeie”, a sustinut Basescu, in interviul respectiv.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Oct 2015 - 05:36
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=50376&titlu=Basescu__despre_Udrea__N_am_primit_nicio_informatie_ca_ar_fi_intr_un_anturaj_nepotrivit