Raluca Turcan: Ar fi foarte benefic daca premierul Ciolos ar avea optiunea politica pentru PNL [1]

Deputatul Raluca Turcan, vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL) a declarat joi, pentru AGERPRES, ca ar fi "foarte benefic pentru tot spectrul politic daca premierul Ciolos ar avea optiunea politica pentru PNL"

.

"Abordarea presedintelui Iohannis este fara cusur din punct de vedere democratic. In toate tarile civilizate, guvernele de tehnocrati sunt exceptii. Oamenii nu voteaza tehnocrati apolitici, ci partide. In toate tarile cu puternica experienta democratica, candideaza, isi asuma raspunderea si sunt trase la raspundere guvernele politice. Asa se explica si asteptarea foarte mare care exista la nivel public ca premierul Ciolos sa faca o alegere politica, intr-un sens sau altul", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit vicepresedintelui PNL, "in toata cariera sa, domnul Ciolos a beneficiat de o importanta sustinere politica. Si cand a devenit comisar european pe agricultura, si cand a fost sustinut pentru a deveni prim-ministrul Guvernului Romaniei. Ar fi foarte benefic pentru tot spectrul politic daca premierul Ciolos ar avea optiunea politica pentru PNL pentru ca ar ridica stacheta. Ar obliga si PSD sa atraga la nivel de decizie persoane care nu sunt uzate, nu sunt compromise".

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca, dupa alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza in functia de premier o persoana independenta politic.

"Dupa alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei", a precizat seful statului, dupa ce a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucuresti.

El a subliniat ca, dupa alegerile parlamentare, Romania va avea un guvern politic.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Sep 2016 - 05:05
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=56761&titlu=Raluca_Turcan__Ar_fi_foarte_benefic_daca_premierul_Ciolos_ar_avea_optiunea_politica_pentru_PNL