Oana Niculescu Mizil, condamnata definitiv la un an de inchisoare cu suspendare [1]

Oana Niculescu Mizil a fost condamnata definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, ea fiind acuzata ca si-a angajat mama la biroul parlamentar pe vremea cand era deputat

.

Initial, in octombrie 2014, un complet de la instanta suprema a condamnat-o pe Oana Niculescu Mizil la trei ani inchisoare cu suspendare, ea avand si mai multe interdictii, printre care dreptul de a fi aleasa si de a ocupa o functie publica pe o durata de 10 ani, informeaza Agerpres.

Luni, un complet de cinci magistrati a admis apelul Oanei Niculescu Mizil si i-a redus pedeapsa de la trei la un an inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. De asemenea, judecatorii au suspendat si interdictiile impuse de instanta de fond.

Oana Niculescu Mizil a declarat, luni, in sala de judecata, ca a angajat-o pe mama sa deoarece nu a vrut nimeni sa vina pe postul de consilier, ea fiind aleasa intr-un colegiu "dificil" in Rahova-Ferentari.

Mizil a precizat ca a discutat cu cei de la Departamentele Juridic si Personal de la Camera Deputatilor si i s-a transmis ca nu exista nicio problema daca isi angaja mama la biroul parlamentar.

"Ma consider nevinovata. Dumneavoastra considerati daca exista un pic de discriminare intre mine si ceilalti colegi ai mei, care au avut rude angajate si au primit doar amenzi penale. Mie nu mi se pare corect asa ceva", le-a spus Oana Niculescu Mizil judecatorilor.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Oct 2016 - 06:16
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57302&titlu=Oana_Niculescu_Mizil__condamnata_definitiv_la_un_an_de_inchisoare_cu_suspendare