Alegerile pentru Capitala ar putea fi convocate inainte de 10 aprilie [1]

Hotararea Guvernului Nastase prin care s-a fixat 10 aprilie ca data pentru alegerile din Bucuresti nu a fost nici acum publicata in Monitorul Oficial.

Secretarul general al actualului Cabinet, Mihai Voicu, ne-a declarat ca Guvernul Tariceanu a decis, la inceputul lunii ianuarie, sa opreasca hotararea de la publicare pentru ca a asteptat sa fie instalat in functie noul prefect de Bucuresti. "Sunt niste termene care decurg din lege si, daca am fi publicat hotararea de guvern imediat, atunci nu ar fi putut fi pusa in aplicare pentru ca nu exista prefectul care sa faca asta. Actualul guvern nu are o problema cu data de 10 aprilie pentru alegerile din Bucuresti, ca principiu. Incercam sa le facem mai devreme, daca se poate", a spus Mihai Voicu. In mod bizar, premierul Calin Popescu-Tariceanu nu avea habar despre blocarea ordonantei. Intrebat, ieri dupa-amiaza, la o conferinta de presa, despre acest lucru, Tariceanu a spus ca nu stie nimic. Nici ceilalti ministri ai PNL nu stiau, iar secretarul general al Guvernului a fost si el nevoit sa se informeze inainte de a face vreo declaratie. PNL si PD au convenit, inca de la inceputul lunii ianuarie, sa organizeze cat mai repede alegerile pentru Primaria Bucurestiului, astfel incat sa nu mai existe disensiuni intre cele doua partide din aceasta cauza.


L.R.
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Ian 2005 - 11:15
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=696&titlu=Alegerile_pentru_Capitala_ar_putea_fi_convocate_inainte_de_10_aprilie