PNL va ramane tot cu 5 vicepresedinti [1]

Delegatia Permanenta a PNL a adoptat, ieri, cu maxima plictiseala, modificarile statutului partidului, care urmeaza sa fie dezbatute la congresul de saptamana viitoare.

Membrii Delegatiei ieseau din sala de sedinta rand pe rand, sub pretextul nevoii unui fum de tigara. In realitate, miza sedintei fiind una destul de mica, liderii liberali din toata tara au profitat de prezenta la Bucuresti pentru a mai sta de vorba cu ministrii si a mai pune la cale mici sau mari afaceri. In sala se stia dinainte ca modificarile la statut propuse de catre presedintele Calin Popescu Tariceanu vor trece fara probleme. Asa a si fost. Singurul care a obiectat a fost liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban. El a propus, fara nici un succes, ca membrii Biroului Permanent Central (actualul Birou Executiv) sa fie alesi prin vot direct, de catre congres, si nu votati in bloc, odata cu noul presedinte al partidului. Noul statut al PNL mentine la cinci numarul de vicepresedinti, desi se vorbea initial ca Tariceanu ar vrea sapte, si infiinteaza un Comitet Executiv, care va fi format din cei 13 membri ai BPC, plus alti 13 alesi in mod direct de catre congres. In traditia PNL, lucrurile cu adevarat importante s-au petrecut inainte de reuniunea oficiala. In cazul de fata, 38 de presedinti de filiale s-au intalnit la Hanul lui Manuc ca sa stabileasca cine vor fi cei 13 din Comitetul Executiv, care ar trebui alesi liber de catre congres. Cum presedintii din teritoriu controleaza delegatii la congres, capeteniile liberale au stabilit, apeland la metoda cooperativei din fotbal, cine va castiga alegerile. Este vorba despre Ovidiu Draganescu (Timis), Marius Nicoara (Cluj), Cornel Stirbet (Sibiu), Cornel Popa (Bihor), Teodor Atanasiu (Alba), Gheorghe Stefan (Neamt), Romeo Stavarache (Bacau), Victor Dobre (Galati), Florin Popescu (Dambovita), George Scutaru (Buzau), Gabriel Sandu (Braila), Vlad Moisescu si Aleodor Francu (Bucuresti). Este foarte probabil ca, din aceasta lista, sa nu pice la congres decat vreo doua-trei nume.

Liliana RUSE
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Ian 2005 - 11:18
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=699&titlu=PNL_va_ramane_tot_cu_5_vicepresedinti