Marți, 09 Mai 2006 - 05:39 AM Aleg.RO: Primăria vrea să majoreze cuantumul amenzilor pentru a menține curat orașul

Publicat de: Ioana MALIK

AMOS News Bucureștiul mai are mult până a deveni o capitală europeană. Autoritățile trebuie să investească milioane de euro iar locuitorii săi trebuie să învețe să nu mai arunce gunoiul decât la coș. Autoritățile centrale și locale s-au întâlnit, luni, la conferința internațională ”Bucureștiul – un oraș curat”, informează corespondentul AMOS News. Autoritățile au constatat că Bucureștiul este un oraș care își sufocă locuitorii. Se taie pomi pentru a se lărgi bulevarde, șantierele nu sunt amenajate cu rampe de spălare a noroiului de pe roțile mașinillor, realizarea centurii verzi a orașului mai așteaptă.

Împădurirea centurii Bucureștiului, finalizarea stației de epurare, extinderea rețelei de canalizare a orașului, refacerea parcurilor și igienizarea lacurilor sunt prioritățile reprezentanților municipalității, dar nu pentru un viitor apropiat.

Planurile celor patru firme care se ocupă de salubrizarea Capitalei sunt făcute în lipsa unui studiu privind necesitățile pentru fiecare zonă, iar majoritatea deșeurilor provenite din construcții ajung pe domeniul public. Nici Primăria, nici firmele de salubrizare nu au un program bine definit pentru informarea cetățenilor.

“Copilul trebuie luat de la școală și învățat normele de curățenie. Autoritățile trebuie să fie mai severe în privința sancțiunilor care, deși există, nu se aplică. Se face curat, dar nu se menține” a declarat viceprimarul general Răzvan Murgeanu. Amenzile prevăzute de legislația în vigoare sunt de la 1 la 5 milioane lei pentru persoane fizice și de până la 20 milioane lei pentru persoanele juridice.


(474 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana MALIK


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăria vrea să majoreze cuantumul amenzilor pentru a menține curat orașul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70105695724487 seconds.