Miercuri, 23 August 2006 - 05:41 AM Aleg.RO: Primarul se va judeca cu Prefectura pentru salariu

Publicat de: ---

evenimentulzilei Primarul Gheorghe Ciuhandu se va judeca cu Prefectura pentru salariu .

Intr-o conferinta de presa acida, primarul a incercat sa arate ca toate veniturile lui sunt justificate. „As fi fericit sa iau 130 de milioane pe luna”, a spus primarul, care a spus ca anul trecut, veniturile i-au fost rotunjite de o hotarare judecatoreasca prin care a castigat, atat el cat si cei doi viceprimari, sporurile de vechime pentru cativa ani in urma. 

„In iulie am primit 44 de milioane si inca 14 milioane ca stimulente, insa acesti bani nu se suporta din fondurile de salarii, sunt aprobate prin hotarare de consiliu din 2004. Curtea de Conturi a gasit-o legala, iar acum, dupa doi ani, Prefectura spune ca nu e legala”, continua primarul.    Primarie vs Prefectura   La inceputul lunii iulie, primarul a semnat o dispozitie, prin care dadea o marire de salariu de 50 la suta tuturor membrilor comisiei de fond funciar, comisie din care fac parte atat primarul, secretarul si unul dintre viceprimari.

Drept urmare, Prefectura a trimis un recurs gratios, atat pentru marirea salariului cu 50 la suta care, spun reprezentantii institutiei, se cuvenea doar functionarilor publici, cat si pentru stimulentele acordate, periodic.

 Secretarul Ioan Cojocari spune ca legile se contrazic, pentru ca nu se interzice, specific, acordarea acestor sume de bani si sefilor institutiei. 

„Ne-au trimis trei recursuri gratioase, eu i-am trimis domnului Bedrosian si un raspuns in limba latina ce se traduce cu „Acolo unde legea nu distinge, nici interpretul nu distinge”.

Noi mergem pana in instanta si cred ca vom castiga”, afirma Cojocari. In schimb, primarul promite ca nu se va atinge de acei bani pana cand nu va fi clarificata legalitatea deciziei.   Plangere la premier   O alta decizie atacata este cea a amenzii primita de primar pentru ca nu a rezolvat problemele de fond funciar. „Sunt obiectul unei actiuni de discreditare”, spune Ciuhandu.

„Au un singur scop, sa ma impiedice sa lucrez. In loc sa imi vad de treaba mea, sunt nevoit sa dau explicatii”, continua primarul. 

El spune ca amenda a venit dupa un control de doar doua ore in institutia pe care o conduce, in care cei doi functionari ai Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii au decis ca primarul a intarziat nejustificat solutionarea cererilor de punere in posesie si au aplicat amenda de 150 de milioane de lei vechi.

 „Voi face o plangere catre cancelaria prim-ministrului. Ei au venit chititi sa ma amendeze”, spune primarul.


(381 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primarul se va judeca cu Prefectura pentru salariu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79375290870667 seconds.