Joi, 01 Martie 2007 - 06:00 AM Aleg.RO: Papioanele PNL au hotarat anchetarea lui Basescu

Publicat de: ---

gardianul Parlamentarii Opozitiei si cei ai PNL au votat, ieri, in corpore, pentru ca seful statului sa fie tras la raspundere de o comisie parlamentara, constituita din reprezentanti de la toate partidele politice, mai putin PD n Comisia are termen pâna pe 21 martie sa faca lumina cu privire la abuzurile presedintelui, urmând sa trimita apoi raportul catre Curtea Constitutionala pentru un aviz consultativ . Abia apoi Parlamentul se va ocupa pe fond de suspendarea locatarului de la Cotroceni n Liberalii sunt cei care au inclinat votul de ieri, in conditiile in care era nevoie de 235 de voturi „pentru“. Sa facem un calcul simplu: Au fost 258 de voturi in favoarea crearii comisiei de ancheta. Daca scadem din 258 de voturi 235, rezultatul este urmatorul: 23. Liberalii au in total 72 de parlamentari. Prin urmare, chiar daca au absentat doar cåtiva liberali, in principal europarlamentari, votul PNL a fost determinant, in conditiile in care au lipsit, de la toate partidele, foarte multi senatori si deputati.

Presedintele Traian Basescu intra în malaxorul unei comisii parlamentare de ancheta care va trebui sa verifice si sa analizeze „derapajele anticonstitutionale“ imputate sefului statului si care ar putea duce la suspendarea acestuia. Parlamentarii au votat ieri in corpore pentru ca seful statului sa fie tras la raspundere de o comisie parlamentara, constituita din reprezentanti de la toate formatiunile politice, mai putin PD. Comisia are termen pâna pe 21 martie sa faca lumina cu privire la abuzurile presedintelui, urmând sa trimita apoi raportul catre Curtea Constitutionala pentru un aviz consultativ. Abia apoi, Parlamentul se va ocupa pe fond de suspendarea locatarului de la Cotroceni. Liberalii sunt cei care au inclinat votul de ieri, in conditiile in care era nevoie de 235 de voturi „pentru“. Sa facem un calcul simplu: Au fost 258 de voturi in favoarea crearii comisiei de ancheta. Daca scadem din 258 de voturi 235, rezultatul este urmatorul: 23. Liberalii au in total 72 de parlamentari. Prin urmare, chiar daca au absentat doar cåtiva liberali, in principal europarlamentari, votul PNL a fost determinant, in conditiile in care au lipsit, de la toate partidele, foarte multi senatori si deputati.

Suspendarea presedintelui a intrat în linie dreapta. Ca sa strânga mai multe dovezi despre încalcarile constitutionale ce i se imputa presedintelui Basescu, ieri senatorii si deputatii au decis sa constituie o comisie parlamentara speciala de ancheta a sefului statului. Comisia a fost ceruta de conservatori, prin deputatul Sergiu Andon, dar a fost sustinuta în forta de PSD, PRM, dar si de liberali, care au avut, de altfel, cea mai dura pozitie împotriva lui Traian Basescu si a sustinatorilor din PD. Doar democratii si cei din PLD au încercat sa conteste legitimitatea procesului de supendare a presedintelui, în vreme ce UDMR a preferat sa se abtina- si de la vot, si de la comentarii. Asa se face ca rezultatul votului anti-presedinte a fost clar- 258 de parlamentari s-au pronuntat pentru anchetarea lui Basescu, 76-împotriva si 21 s-au abtinut.

Comisie antiprezidentiala cu Felix Motanu’ si liberalul cu nume de floare
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ca aceasta comisie va avea termen pâna pe 21 martie sa-l verifice pe Basescu, pentru ca apoi raportul final sa fie trimis Curtii Constitutionale. Procedura prevede apoi ca în 24 de ore de la primirea avizului consultativ al Curtii, Parlamentul se întruneste din nou în sedinta comuna comuna pentru a decide suspendarea presedintelui, demers ce are nevoie de votul a jumatate plus unul din numarul parlamentarilor (adica 235 de voturi pentru). Deocamdata, Traian Basescu trebuie sa treaca prin furcile caudine pe care i le pregateste Comisia de ancheta, din care fac parte 15 parlamentari printre care si „prietenii“ mai vechi ai presedintelui- Felix Motanu (Dan Voiculescu- PC) si liberalul cu nume de floare (Crin Antonescu-PNL). Comisia va avea 13 membri, dupa ce PD a refuzat cele doua posturi ce-i reveneau, potrivit algoritmului. Ca un facut, Voiculescu, cel împiedicat cândva de Basescu sa acceada în postul de vice-premier, are acum ocazia sa si ia revansa, cocotat în postura de presedinte al Comisiei anti-prezidentiale.

Rechizitoriu lung si obositor
Sedinta comuna de ieri a început cu un discurs lung si obositor, derulat în circa o ora si jumatate si citit de la prezidiul Parlamentului de catre deputatul PSD, Titus Corlatean. El a citit rechizitoriul elaborat de juristii de la PSD si PRM împotriva presedintelui, caruia i se imputa „grave încalcari constitutionale“, în temeiul art 95 din legea fundamentala. Cererea de supendare a locatarului de la Cotroceni este motivata prin faptul ca presedintele si-a depasit atributiile constitutionale: „a încercat sa subordoneze Guvernul, a conditionat promovarea unor legi în Parlament de numirea sefilor de servicii, s-a antepronuntat cu numirea sefului CSM“ si multe altele. Concluzia semnatarilor a fost ca „presedintele-jucator a avut un comportament neconstitutional în exercitiul mandatului si îsi exercita competentele în afara cadrului legal“.

PC, acuze pentru presedintele cu masca de cavaler
Deputatul PC Sergiu Andon a completat rechizitoriu opozitiei si l-a acuzat pe seful statului ca a transformat încalcarea Constitutiei într-un obicei si ca nici macar in momentul in care se citeste cererea de suspendare, „nu se sinchiseste sa vina în Parlament, ci recidiveaza în greselile sale, convins fiind ca oricum se pricepe sa prosteasca multimea“. „El iese la popor si îsi pune masca de cavaler, arata cu degetul spre cei pe care vrea sa-i ponegreasca si merge mai departe“, a remarcat Andon.

PSD recomanda carantina politica la Cotroceni
Liderul PSD Mircea Geoana i-a recomandat presedintelui Basescu sa intre în carantina politica, iar daca tot are betia puterii, „sa traga pe dreapta macar pentru o luna“. Geoana s-a declarat profund dezamagit de dispretul aratat de presedinte Parlamentului, caruia i-a trimis „doar o scrisorica prin care-si arata dispretul si aroganta“ fata de forul legislativ. „Noi nu trebuie sa schimbam Constitutia dupa presedinte, ci presedintele trebuie sa se schimbe în functie de legea fundamentala... iar primul gând al lui Traian Basescu, când se trezeste dimineata, ar trebui sa fie acela de a respecta legea“, a mai fost de parere liderul social-democratilor.

PNL, atac la bascul marinaresc si paranoia infractionala
Cel mai critic discurs a fost al liderului deputatilor PNL, Crin Antonescu, aplaudat de altfel la scena deschisa. El a putut sa vorbeasca vreo 20 de minute, fara a fi întrerupt, desi timpul stabilit era de zece minute pe fiecare grup. „Si o sa-si puna el bascul marinaresc si o sa scormoneasca masele largi de la Maramures pâna în Dobrogea“, si-a început ironic discursul Antonescu, citând din „laudatorii“ presedintelui. El i-a reposat sefului statului schimbarile dese de comportament, criticile la adresa institutiilor statului, schimbarea ministrului Atanasiu dar si faptul ca „de zece zile se gândeste daca Cioroianu are sufienta experinta pentru MAE cât avea si Elena Udrea când a fost pusa în fruntea Cancelariei Prezidentiale“. Alocutiunea lui Antonescu a fost un sir de întrebari retorice daca diversele derapaje ale presedintelui constituie sau nu încalcari grave ale Constitutiei. „Ce defect are Parlamentul? Pai are, pentru ca nu e ca PD si nici ca Marea Adunare Nationala!, si-a raspuns singur Antonescu, atacându-l si pe Emil Boc, ca fiind tipul de politician nou dorit de Basescu, adica „politicianul care vorbeste foarte repede, iar din sloganul - Sa traiti, bine!, a ramas doar cu « Da, sa traiti!»“. Liderul PNL a taxat si declaratia lui Basescu, conform caruia Alianta a pierdut alegerile, dar a ajuns la putere pentru ca asa a vrut el. „Are asta de-a face cu încalcarea Constitutiei? Ma tem ca da. Asta este delir de infractiune, o forma de paranoia infractionala, iar juristii ar trebui sa spuna la ce categorie se încadreaza fapta presedintelui“. Dupa un rechizitoriu în stilul caracteristic, Antonescu a anuntat ca PNL voteaza pentru o comisie de ancheta anti-prezidentiala.

PD se agata de Curtea Constitutionala
Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a apreciat ca demersul Parlamentului nu are nici o motivatie legala, presedintelui neputându-i-se imputa actiuni de încalcare a Legii fundamentale. Radulescu a protestat si pentru ca alesii nu s-au rezumat sa dezbata procedural cererea de suspendare, ci au intrat pe fond. „Noi nu socotim oportuna nici înfiintarea unei comisii de ancheta si vom ataca la Curtea Constitutionala temeiul legal al acestei decizii“, a precizat Radulescu. Democratul a mai aratat ca în urma conflictului dintre Presedinte si Parlament, ultimul va fi cel care mai pierde din cota de încredere. Asa ca demersul cu suspendarea sefului statului nu va fi decât- în opinia lui Radulescu- înca un pas într-o aventura riscanta si prosteasca. PD nu a vrut nici sa-si desemneze reprezentanti în Comisia de ancheta si le-a oferit „partenerilor liberali de Alianta“, care au declinat însa oferta.

PRM si totalitarismul
PRM i-a cerut lui Traian Basescu sa nu mai aiba atitudini jignitoare la adresa Parlamentului. Vicepresedintele Lucian Bolcas a spus ca atacurile împotriva institutiilor statului înseamna totalitarism si a facut apel la unitatea clasei politice. „Trebuie sa ne unim fortele toti cei care vrem sa traim în democratie si sa ne opunem practicilor tatalitariste, indiferent de ambalaj si de rangul constitutional“, a conchis Bolcas.

UDMR «a tacut»
Singurii care nu au dorit sa-si exprime pozitia vizavi de suspendarea presedintelui au fost parlamentarii UDMR. În numele lor trebuia sa vorbeasca senatorul Gyorgy Frunda, care a renuntat. UDMR s-a abtinut si de la votul dat pentru constituirea Comisiei anti-prezidentiale. Ulterior, senatorul Attila Verestoy a explicat ca UDMR repecta legitimitatea votului dat în Parlament, desemnându-si si un reprezentant în aceasta Comisie, dar ca spera ca litigiile Presedinte- Parlament sa se rezolve amiabil. „Sper totusi ca domnul presedinte sa adopte o pozitie de dialog în relatia cu Parlamentul“, a spus Verestoy.

(Luminita Castali)

Pavelescu: «Raportul PSD ar putea deveni Raportul Parlamentului»

Deputatul Aurelian Pavelescu ne-a declarat, ieri, in legatura cu aceasta comisie care urmeaza sa ancheteze faptele lui Traian Basescu, in vederea sustinerii suspendarii acestuia din functia de sef al statului: “Presedintele face un joc periculos, El nu poate castiga razboiul cu Parlamentul, pentru ca in orice stat democratic, Parlamentul e suveran. Chiar si in timpul monarhiei, regii democrati precum Carol I s-au supus Guvernului si Parlamentului.
Prin atitudinea sa, Basescu continua o alta traditie, cea a lui Carol al II-lea, care a dizolvat partidele politice. Pe de alta parte, Raportul PSD ar putea ajunge, in aceste trei saptamani care urmeaza, un act al Parlamentului Romaniei.
Acest act ar putea influenta fundamental avizul Curtii Constitutionale“. (Adina Anghelescu)

Liberalii lui Tariceanu, europeni cu papioane

Chiar de la debutul sedintei, liberalii si-au manifestat ostilitatea fata de presedinte, etalându-si pompos la gât, papioane. Asta în semn de raspuns la remarcile tendentionase ale sefului statului care la o emisiune televizata i-a reporsat premierului Tariceanu ca are o fata de european. Dorind sa-i faca în ciuda presedintelui, dar si sa-si demonstreze solidaritatea cu liderul PNL, parlamentarii liberali au afisat si ei o morga de europeni si si-au agatat la gât papioane a la Cavalierre, de cumpararea carora s-au ocupat consilierii lui Bogdan Olteanu. Colegul dezertor la PLD, Cristian Boureanu, a încercat sa ironizeze papioanele liberalilor, abordându-i ironic prin sala de plen cu remarca „Ospatar, adu-mi o bere“.



Suspendare versus europarlamentare
Referendumul pentru suspendarea presedintelui s-ar putea suprapune cu alegerile pentru Parlamentul European, asa ca scrutinul pentru europarlamentare ar putea fi amânat. Finalizarea raportului Comisiei anti-prezidentiale este programta pe 21 martie, avizul Curtii va fi dat cel mai probabil la începutul lunii aprilie, pentru ca apoi, în 24 de ore de la primirea avizului, Parlamantul sa decida asupra suspendarii.
Dupa votul de suspendare, decizia Parlamentului se va transmite Guvernului pentru ca în 30 de zile sa initieze demersul de organizare si desfasurare a referendumului de demitere a sefului statului. Daca aceste termene sunt respectate, iar Comisia antiprezidentiala îsi depune raportul la timp, atunci scrutinul pentru suspendarea lui Basescu are toate sansele sa se desfasoare în mai, atunci când Guvernul a pregatit scrutinul pentru PE.

Flutur: Actiunea de suspendare, echivalentul unei motiuni de cenzura la adresa presedintelui

Senatorul PLD Gheoghe Flutur a declarat, ieri, ca actiunea opozitiei de suspendare din functie a presedintelui este echivalentul unei motiuni de cenzura la adresa acestuia si a apreciat demersul drept “un joc perfect gratuit“, informeaza Mediafax. “Avem o dezbatere sterila si tensionata despre cât de jos putem sa mergem. Asta înseamna actiunea de suspendare din functie a presedintelui României, în fapt o motiune de cenzura la adresa acestuia“, a declarat senatorul Gheorghe Flutur.

El a aratat ca ceea ce i se imputa presedintelui în documentul de suspendare reprezinta “opinii si atitudini politice“, care nu constituie un lucru anticonstitutional în România. “Asistam la un joc perfect gratuit, ca mod de aflare în treaba a opozitiei“, a declarat Flutur, precizând ca “liderii PSD trebuie sa se legitimeze în fata propriilor militanti înainte de a face un astfel de demers“. Flutur a aratat ca, potrivit opozitiei, “presedintele are vina fundamentala de a fi condamnat comunismul în Parlamentul României“. “Reactie prima a avut loc atunci, cea secunda, mai elaborata, vine astazi“, a mai spus senatorul PLD, care considera ca “atacul la presedinte este ideologic si bazat pe resentimente fata de persoana presedintelui“. Gheorghe Flutur a mai spus ca tentativa de suspendare din functie a preseditelui “se înscrie într-o serie care a început cu tergiversarea ANI în Parlament, a continuat cu motiunea împotriva Monicai Macovei, cu respingerea Ordonantei DIICOT si continua cu ceea ce se întâmpla astazi“. (A.M.)

Se decide votul uninominal
Deputatii si senatorii dezbat astazi propunerea presedintelui Basescu privind introducerea votului uninominal începând cu viitoarele alegeri. Parlamentarii nu au primit nici o informare referitoare la posibila participare a presedintelui la aceasta sedinta comuna. Potrivit procedurilor regulamentare, grupurile parlamentare vor dezbate propunerea de vot uninominal, urmând ca la finalul sedintei sa adopte un proiect de hotarâre privind introducerea noului sistem de vot, cu termene clare de modificare a legilor electorale. Hotarârea de introducere a votului uninominal trebuie adoptata de Parlament cu majoritate absoluta, adica 235 de voturi. (L.C.)




Presedintele si-a atras noi acuze de incalcare a Constitutiei prin prezenta in Guvern
Seful statului a fugit de Legislativ si s-a impiedicat de Executiv

Traian Basescu a ales ieri sa prezideze sedinta saptamanala de Guvern, in loc sa fie prezent in Parlament, unde era acuzat de incalcarea Constitutiei. Opozitia il critica pe presedinte de faptul ca prezideaza sedinte de Guvern atunci cand se discuta cu totul alte teme decat cele pe care Constitutia le mentioneaza ca aflate in atentia sefului statului. Pepiniera cu subiecte a cuprins: ministrul economiei, Varujan Vosganian, sa verifice contractele de energie ale fostului Guvern, Executivul poate pierde fonduri UE pentru întârzierile din agricultura, deficitul balantei comerciale cu China este dezechilibrat chiar la un an dupa vizita lui in aceasta tara, iar contractul de modernizare a soselei Bucuresti-Ploiesti trebuie anulat daca e ilegal.

Pe ordinea de zi a sedintei erau trecute, la momentul in care seful statului a decis ca este cazul sa se prezinte la Palatul Victoria, o Ordonanta de Urgenta si o Hotarâre de Guvern legate de modificarea unei serii de acte normative pentru transpunerea acquis-ului comunitar în domeniul protectiei mediului, precum si Strategia nationala în domeniul cercetarii-dezvoltarii si inovarii pentru perioada 2007-2013. Conform Constitutiei, presedintele României poate lua parte la sedintele Guvernului în care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, în alte situatii, conform articolului 87 din Constitutie.

I-a inchis gura premierului
Traian Basescu a intervenit în ordinea fireasca a discutiilor, in prezenta camerelor de luat vederi, si a precizat ca problema Comisiei Nationale de Prognoza, aflata in discutie, este una interna. „Astea sunt probleme pe care le rezolvati dupa. Problema mea este nerespectarea angajamentelor asumate în relatiile externe (...) si la realitatea a ceea ce se întâmpla dupa vizitele în exterior.
Apoi voi face unele referiri la problematica interna cu efecte în nerespectarea angajamentelor europene“, a spus Basescu. Si a inceput: „Primul lucru cu care as vrea sa încep este China. Când am plecat în vizita de stat în China, am primit un dosar din care rezulta o balanta...“, a spus Basescu, moment în care presa a fost scoasa din sala. Problema invocata de Traian Basescu este diferenta dintre importurile si exporturile din ultimul an ale Romaniei in aceasta tara, diferenta de 1,9 miliarde de dolari in favoarea importurilor din China. Ministrul comertului Iuliu Winkler a declarat, oficial, ca el nu se simte vinovat de aceasta situatie – a fost organizat un forum, s-au contractat maximum de contracte posibile, nu e vina nimanui ca balanta a fost dezechilibrata de stocurile facute de comerciantii chinezi anul trecut din pricina faptului ca era ultimul an in care Romania functiona dupa alte prevederi decat cele din Uniunea Europeana.

Presedintele verifica energia din fostul Guvern
In alta ordine de idei, Basescu a cerut ministrului economiei sa verifice contractele de energie semnate în mandatul fostului ministru Dan Ioan Popescu si sa verifice modul în care aceste întelegeri au fost încheiate, sustin surse guvernamentale care doresc sa-si pastreze anonimatul. Presedintele a atins problema memoriului Alro si a precizat ca nu a trimis documentul la Guvern pentru ca producatorul de aluminiu sa primeasca energie mai ieftina. Apoi, seful statului a cerut Guvernului sa accelereze reforma în sectorul agricol, aratând ca România risca sa piarda fonduri UE din cauza întârzierilor înregistrate în diferite sectoare, conform surselor guvernamentale.
„Premierul Tariceanu a informat ca, la acea vreme, ministrul Flutur venea cu declaratii încurajatoare si cu promisiuni din care reiesea ca situatia din agricultura este buna“, a declarat purtatorul de cuvant Camelia Spataru, dupa incheierea sedintei.
In ceea ce priveste modernizarea soselei Bucuresti-Ploiesti, trebuie anulata daca este ilegal, ar fi trasat Basescu sarcini, conform surselor mentionate. Conform acestora, seful statului ar fi atins problema infrastructurii si ar fi atras atentia ca „nu trebuie sa se procedeze ca pe vremea PSD“, adica sa se angajeze lucrari fara finantare si cu „comision la plata“. Seful statului a mentionat ca tocmai în acest sens a semnat rezolutia pe memoriul trimis catre Ministerul Transporturilor. Acesta a fost momentul in care Cristian David, posesorul portofoliului privind controlul guvernamental, a insistat ca respectivul contract chiar este ilegal.

Andon crede ca Basescu nu avea ce cauta la Guvern
Deputatul conservator Sergiu Andon a catalogat, de la tribuna Plenului Parlamentului, ca „neconstitutionala“ prezenta presedintelui Traian Basescu la sedinta Guvernului. „Domnia-sa participa nepoftit de premierul Calin Popescu Tariceanu la o sedinta a Guvernului, fara ca pe ordinea de zi sa se regaseasca probleme care sa ii permita prezenta. Prezenta presedintelui la o sedinta a Guvernului, fara acordul premierului, nu este o norma protocolara, ci este o interdictie“, a spus Andon. Andon l-a acuzat pe Traian Basescu ca „a facut un obicei din incalcarea Constitutiei si de a-l discredita pe primul-ministru Tariceanu“, adaugand ca se indoieste ca indiferenta pe care presedintele Basescu o arata cu privire la discutiile din Parlament „despre suspendarea sa“ ar fi reala, transmite AMPress.

Premierul sa mai lase presa si sa-si faca treaba!
Uniunea Populara Social Crestina, condusa de Ioan Talpes, considera ca „ultima interventie televizata a presedintelui este dovada ca seful statului doreste sa faca lumina asupra actiunilor de criminalitate economica. Cu toate acestea, nominalizarea grupurilor economice sustinute politic este doar prima etapa din actiunea de blocare a actiunilor de coruptie la nivel înalt, actiune ce trebuie continuata cu sprijinul total al institutiilor statului“. În curs de trei saptamâni, reprezentantii Uniunii vor face publica lista principalelor tinte de interes strategic, care fac obiectul traficului de influenta la nivel înalt din acest moment, se arata intr-un comunicat al UPSC. În contextul apelului la responsabilitate lansat de Calin Popescu Tariceanu, Ioan Adrian Vilau, reprezentant al UPSC, a declarat ca „premierul ar trebui sa caute solutii la problemele semnalate de presedinte, si nu replici de prima pagina care sa deturneze atentia publicului de la afacerile dubioase derulate prin pârghiile unor institutii de stat“. Totodata, UPSC considera ca este necesara accelerarea restructurarii Guvernului.

Marko sustine ca Basescu si Tariceanu au discutat
Presedintele UDMR Marko Bela a declarat, ieri, ca sedinta de Guvern la care a participat si presedintele Traian Basescu „a decurs în mod normal“ si ca seful statului si premierul Calin Popescu Tariceanu au discutat,transmite Mediafax. Marko Bela a spus într-o conferinta de presa ca Tariceanu si Basescu au vorbit la aceasta sedinta de Guvern si ca nu au discutat în contradictoriu. „N-am vazut ca ar fi avut o discutie sau un dialog privat, dar în cadrul sedintei de Guvern au vorbit si ei (Tariceanu si Basescu - n.r.), au discutat“, a precizat liderul UDMR.

(Lia Bejan)

Basescu a decis sa ramana jucator si sa nu taca la comanda Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a apreciat, ieri, ca miza actiunii Parlamentului este „un presedinte care sa taca“, ceea ce însa este „de neobtinut“, el subliniind ca Legislativul este liber sa ia deciziile pe care le considera constitutionale, dar ca el nu îsi va schimba atitudinea. Seful statului a explicat motivele pentru care nu a participat la sedinta Parlamentului, mentionând si ca prezenta sa nu era obligatorie. „Având în vedere antecedentele comportamentale în Parlamentul României, am preferat sa nu ma duc“, a declarat Traian Basescu, amintind atmosfera „plina de însufletire“ de la sedinta de condamnare a comunismului. De asemenea, el s-a referit la faptul ca parlamentarii au absentat de la sedinta în care a mers în Parlament pentru a explica acuzatiile la adresa acestora, precum si la interpretarea data dorintei sale de a veni în forul legislativ în ziua dezbaterii motiunii anti-Macovei, fiind acuzat ca vrea sa influenteze votul. „Pentru a nu fi vreo suspiciune, am preferat sa las Parlamentul sa ia deciziile pe care le considera constitutionale si utile“, a declarat Basescu. In alta ordine de idei, seful statului a precizat ca, printre altele, a discutat cu Guvernul problema Agentiei Nationale de Integritate. Basescu a avertizat ca tergiversarea infiintarii ANI poate afecta Romania din punct de vedere al credibilitatii in planul relatiilor cu partenerii europeni. Totodata, presedintele a detaliat si temele de discutie referitoare la relatiile economice cu alte state sau alte probleme de politica externa sau interna pe care le-a abordat cu membrii Guvernului. (Claudia Cristofan)


(431 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Papioanele PNL au hotarat anchetarea lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.