Vineri, 06 Aprilie 2007 - 05:37 AM Aleg.RO: Imbrinceli la Cotroceni

Publicat de: Cristian Oprea

Cotidianul

O scurta altercatie intre oamenii premierului si cei ai presedintelui a marcat ceremonia investiturii noilor ministri de la Cotroceni .

 <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt" align=center>Remes a jurat la un deget.

La finalul ceremoniei de investitura a noului Cabinet Tariceanu, unul dintre consilierii lui Varujan Vosganian, un anume Dumitru Cocea, l-a imbrincit, ca sa se alature grupului ministrilor care se indrepta spre iesirea din sala, pe consilierul prezidential pe probleme economice, Bujor Bogdan Teodoriu. La usa Salii Unirii a Palatului Cotroceni s-a creat o busculada. „Cum vii tu sa ma imbrincesti pe mine, ma?“, l-a admonestat Teodoriu pe consilierul care se inrosise de nervi pentru ca fusese luat la rost. Acesta insa nu mai vorbea, scotea doar frinturi de cuvinte. Imediat a aparut si Vosganian, care, de fapt, cauta iesirea si a fost luat la intrebari de Teodoriu: ”Cine e asta ma, de ma imbrinceste pe mine?!”. Vosganian a raspuns: ”E comisar-sef”. A replicat: ”Aaa, e bodyguardul tau?”. Cind a vazut ca e rost de scandal, Vosganian s-a retras.

”Nu l-am impins, l-am dat mai la o parte”

Consilierul a cautat si el iesirea, replicind: ”Nu l-am impins, doar l-am dat mai la o parte ca sa trec”. Cind l-am intrebat cine este, Cocea a raspuns: ”Lasati-ma cu chestiile astea, nu conteaza”.

De altfel, intreaga ceremonie a stat sub semnul conflictului dintre Palate. Sositi mai repede la ceremonie, Varujan Vosganian, Ludovic Orban si Dumitru Cocea se hlizeau copios in fata intrarii in Palatul Cotroceni si s-au fotografiat cu telefoanele mobile, avind in fundal Palatul Cotroceni si gradina cu pomii infloriti.

Fara sampanie

La sfirsit, presedintele nu le-a mai oferit traditionala cupa cu sampanie si nici nu a facut traditionala fotografie de grup. Nu s-a dus nici macar sa-i salute si nici nu a stat de vorba cu ei. Cind a dat mina cu Tariceanu, cei doi au reusit performanta de a nu se privi in ochi. Abia daca si-au nimerit miinile.

In discursul de final, Basescu a remarcat „cu parere de rau“ ca nu a venit la ceremonie si liderul PSD, Mircea Geoana, pe care il invitase „in calitate de presedinte al unui partid care a sustinut si care va sustine si in continuare acest guvern“. Dupa un discurs extrem de scurt, presedintele a incheiat spunindu-le ministrilor ca va fi „cu ochii“ pe ei.


(500 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Cristian Oprea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Imbrinceli la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54511308670044 seconds.