Vineri, 25 Noiembrie 2011 - 06:02 AM Aleg.RO: Deputatul PSD Matei Radu Bratianu, gasit incompatibil de ANI

Publicat de: ---

jurnalulnational Deputatul PSD Matei Radu Bratianu, gasit incompatibil de ANI

Matei Radu Bratianu  / Foto: cugetliber .roInca un parlamentar a intrat in vizorul inspectorilor de integritate. Potrivit unui comunicat ANI, deputatul PSD Matei Radu Bratianu s-a aflat in anul 2011 in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut atat calitatea de Deputat in Parlamentul Romaniei, cat si functia de Presedinte al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii.

Potrivit legii, calitatea de deputat si senator este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, secretar si trezorier al federatiilor si confederatiilor sindicale. Acum deputatul PSD risca sa fie decazut din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

Bratianu exercita, in prezent, mandatul de deputat, el fiind si presedinte al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii (24.10.2008 - 22.09.2011) si presedinte, vicepresedinte, secretar general al Blocului National Sindical si prim - vicepresedinte al Blocului National Sindical (in perioada 1991 – 2008).

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, conform dispozitiilor art. 82, alin. 1, lit. h) din Legea nr. 161/2003, calitatea de deputat si senator este, de asemenea, incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, secretar si trezorier al federatiilor si confederatiilor sindicale, sustine ANI.

Matei Bratianu a fost informat in 27 octombrie despre declansarea procedurii de evaluare, iar in 16 noiembrie s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, unde a luat la cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare.


(576 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Deputatul PSD Matei Radu Bratianu, gasit incompatibil de ANI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5103018283844 seconds.