Miercuri, 25 Ianuarie 2012 - 06:08 AM Aleg.RO: Deputatul PDL William Brinza va scoate un ghid pentru romanii care vor sa faca afaceri in Occident

Publicat de: ---

libertatea In plina derulare a unui amplu proiect prin care romanii care traiesc peste hotare sunt invatati cum sa-si deschida o afacere, deputatul PDL William Brinza a anuntat ca va edita un ghid pentru aceia care vor sa puna bazele unor firme in tarile de adoptie . In paralel, presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii incearca sa atraga cat mai multi investitori straini dispusi sa bage bani in afaceri dezvoltate pe plaiuri mioritice, oferind astfel romanilor mai multe locuri de munca.

Deputatul William Brinza si Irinel Cristu, presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri PDL Bucuresti si reprezentantilor Ministerului Economiei, au demarat procedurile pentru editarea ghidului pentru romanii din strainatate cu ajutorul caruia acestia vor cunoaste toti pasii necesari pentru deschiderea unei afaceri. Toto acest ghid le va oferi informatii si despre posibilitatile de accesare a creditelor bancare, una dintre principalele probleme ale romanilor din strainatate.

Totodata, cei doi propun ca statul roman sa isi promoveze oferta investitionala prin intermediul unor consilieri onorifici, neplatiti de la buget, alesi din randul romanilor plecati in strainatate, oameni care cunosc bine regulile in domeniul investitiilor in tarile in care locuiesc."Este o propunere sustinuta si de oamenii de afaceri din strainatate prin intermediul careia ii putem aduce in tara pe romanii care isi doresc acest lucru. Astfel ii vom atrage pe marii investitori straini in Romania care, odata veniti pe piata noastra,o sa ii aduca si pe romanii cu care lucrau in strainatate. Beneficiile acestui acord ar fi de ambele par?i. Partea straina va lucra cu oameni care cunosc managementul si limba, iar partea romana ii va integra pe piata fortei de munca. In acest sens, in perioada martie-iunie 2012 vor avea loc la Lyon, Madrid, Castellon, Catania si Trieste cinci forumuri economice pentru romanii din afara granitelor tarii. Aceste evenimente isi propun sa-i sprijine pe romanii din afara granitelor ?arii, interesati sa dezvolte afaceri si sa promoveze produsele romanesti, dar si pe investitorii straini care ar putea deschide afaceri in Romania. Este un proiect, la care lucrez inca de anul trecut si sunt fericit ca am gasit acum si partenerii necesari materializarii lui. Propunea va fi concretizata prin Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine", a explicat William Brinza, presedintele PDL Diaspora.

 

Voteaza articolul!

0

-1

| 161 vizualizari


(461 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Deputatul PDL William Brinza va scoate un ghid pentru romanii care vor sa faca afaceri in Occident | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6779360771179 seconds.